Lunch

Soepen

1-4 personen

15 min

Ingrediënten per portie

  • 60-70 gram noodles naar keuze
  • 2 theelepels smaakmaker, zoals bouillonpoeder of misopasta
  • 3 theelepels sojasaus
  • Restjes groente of gegaard vlees, zoals kipfilet, of andere verse of bevroren groente
  • Sambal (naar smaak, optioneel)


Benodigdheden

  • Glazen pot van ongeveer 500 ml, je kunt ook een oude conservenpot gebruiken
  • Waterkoker
 

Noodlesoep to go

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Bij kant-en-klare noodlesoep denk je misschien al snel aan de goedkope én ongezonde instant noodles uit een pakje. Dit recept voor noodles to go is een handige lunch om van tevoren te bereiden en perfect om restjes noodles, groente of vlees op te maken.

Tip! Maak op zondag alvast een paar potten voor de komende werkdagen. Goed afgesloten zijn de noodles to go ongeveer een week in de koelkast te bewaren. 

Voorbereidingen:

  • Kook je noodles gaar. Spoel deze na het koken goed af zodat het garen stopt. 
  • Plaats de smaakmakers op de bodem. Houd hierbij ongeveer 2 theelepels in totaal aan. 
  • Voeg de sojasaus en optioneel de sambal toe. 
  • Vul de pot voor ongeveer 1/3 met groente, vlees of andere vulling. Je kunt hiervoor restjes groente of vlees gebruiken, maar ook diepvriesgroente, mais uit blik, bosui, paprika, wortel of champignons. 
  • Vul de rest van de pot met de gekookte noodles.
  • Bewaar de potten in de koelkast tot gebruik. 

Bereiding: 

  • Kook het water in de waterkoker.
  • Vul de pot voor de helft met gekookt water en schud goed, zodat alle smaakmakers opgelost zijn. 
  • Vul de rest van de pot met water en laat een paar minuten staan.
  • Je kunt de soep uit de pot eten of uit een diepe kom of bord. 

Een heerlijke en voedzame lunch waarmee je genoeg energie op doet voor de rest van de dag. Enjoy! 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie