Back to work

Kom stijlvol voor de dag met de do’s & don’ts van Fred van Leer.

De zomer is ten einde en het werkende leven staat weer voor de deur. De shorts en slippers gaan dus weer de kast in en de overhemden en lange broeken komen eruit. Is het toch nog lekker weer en weet je niet zeker of dat ene zomerjurkje wel kan? Stylist en Braun-ambassadeur Fred van Leer geeft tips over hoe je weer in stijl op de werkvloer kan verschijnen. 

DON’TS

1: Te bloot
Dat korte strandjurkje met dunne bandjes dat op vakantie zo leuk stond kun je beter in de kast laten als je weer naar kantoor gaat. Dat betekent echter niet dat je al je zomerjurkjes hoeft te laten hangen. Met een mooie blazer zal je jurk juist erg flatterend zijn. Ook met een beetje kleur is niks mis. Zo is rood dé modekleur voor de komende herfst en winter. Rood staat voor passie en liefde, maar is ook de kleur van energie. Zolang het niet voor een sollicitatiegesprek is, misstaat deze kleur dus zeker niet op de werkvloer.

2: Kreuk is niet leuk
Je kan er nog zo modieus uitzien, maar kom je bij een klant of andere belangrijke afspraak aan met een ongestreken overhemd of broek met valse vouw, dan sla je alsnog de plank mis! Kreukels zijn een echte no go. Strijken is niet het leukste klusje, I know, maar maak het jezelf dan in ieder geval gemakkelijk. Investeer in een degelijk strijkijzer met voldoende stoomkracht en laat die kassa-aanbieding van twee tientjes links liggen. Ben je zover? Check vóór je gaat strijken wel altijd even de temperatuur van je strijkijzer. Synthetische stoffen, zijde en viscose strijk je op een lage stand; katoen en linnen juist op een hoge stand. Geen tijd of zin om alles te sorteren? Denk dan eens aan een stoomgenerator met één temperatuurinstelling voor alle stoffen, zoals de Braun CareStyle 3. Met een beetje liefde gaat kleding veel langer mee.

3: Luchtjes en kattenharen
Zorg dat je fris en verzorgd voor de dag komt. Ben je na je vakantie vergeten de half afgebladderde fluorescerende nagellak eraf te halen? Of heb je voor je van huis ging nog snel even je huisdier geaaid of je snelle ontbijtje geknoeid? Tref dan voorzorgsmaatregelen en stop een paar handige standaarditems in je tas, zoals een kledingroller voor de achtergebleven kattenharen of nagellakremoverdoekjes. Geef ook al je blazers gelijk even een opfrisbeurt met de stoom van je stoomgenerator. Zo ben je helemaal fris en fruitig én het scheelt je toch weer een tripje naar de stomerij. Ik zeg: win – win!

DO’S

1: Size does matter
Kleding kan je figuur maken of breken. Soms doet die leuke broek in een grotere maat je juist meer goed dan wanneer je je in die kleinere maat probeert te proppen. Kies daarom voor kledingstukken waar je figuur, ongeacht de maat, beter in uitkomt en gooi gekrompen kleding écht weg. Kleding die goed zit zorgt voor meer zelfvertrouwen en geeft je een goed gevoel. Dat is voor iedereen beter, en al helemaal voor je collega’s.

2: Dress(code) to impress
Pas je outfit aan aan waar je naartoe gaat. Check vooraf of er een dresscode is en ga niet te (in)formeel gekleed. Bij een creatief bureau zijn die hippe, gekleurde sokken natuurlijk geen probleem, maar bij een grote bank of advocatenkantoor zien ze je daar liever niet mee aankomen. Kom je er echt niet uit? Werk dan met laagjes, zoals een casual shirt met een jasje dat je uit kan doen. Of jeans gecombineerd met mooie schoenen en een overhemd waarvan je de mouwen kan opstropen, mocht het er allemaal toch wat losser zijn dan je dacht.  

3: Trendy touch
Investeer in goede basics en vul deze ieder seizoen aan met een paar speciale items die voldoen aan de laatste trends. Trends voor dit najaar zijn bijzondere of wijd uitlopende mouwen, een (zakelijk grijs) mannenpak, donkerrood leer en denim met kralen en borduursels. Ook van top tot teen in dezelfde kleur en brede riemen zijn helemaal hot komend seizoen. Ga voor items die bij jouw persoonlijke stijl passen en draag ze met bravoure!

Wil jij helemaal netjes en fris voor de dag komen? Haal dan de Braun CareStyle stoomgenerator in huis. Deze is verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf € 189,- Voor meer informatie, klik hier.


Deze blog is nog niet beoordeeld.
Beoordeel deze blog


1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren


Reageer

Willy Damen 

Kan ik mij helemaal in vinden. Ik luister ook altijd naar zijn raad/commentaar. Hij geeft goede adviezen.

reageren

Plaats uw reactie