Houd je goede voornemens vol

Hoe houd ik mijn goede voornemens het hele jaar vol? Braun geeft 3 tips om iedere dag gezond te maken

De eerste maand van het nieuwe jaar is bijna ten einde. Misschien ben je al goed bezig met je goede voornemens of is het toch nog niet helemaal gelukt doordat je je hebt laten verleiden door nieuwjaarsborrels. Braun geeft je graag een aantal tips en lekkere recepten om je te helpen bij een gezondere lifestyle. Niet alleen nu lekker en handig, maar het hele jaar door!

Tip 1: Kickstart je dag

Begin de dag met een gezond ontbijt, zoals deze appel-kaneel-ontbijtsmoothie met amandelmelk of verse kiwi-spinazie-smoothie, gemakkelijk en snel te maken met de Braun MultiQuick 9 staafmixer. Durf je groenten als spinazie en avocado nog niet aan in de ochtend? Begin dan met een smoothie met fruit en yoghurt of amandelmelk, zoals deze smoothie van blauwe bessen en bramen, en doe er dan elke dag iets meer spinazie of andere groente bij. Hierdoor raak je steeds wat meer gewend aan de smaak. Hoe je deze smoothie maakt zie je hier [link video].

Een onverwachte maar gezonde toevoeging aan je smoothie of sapje: oer-Hollandse boerenkool, want dat bevat veel vitamine C, antioxidanten en aminozuren. Daarnaast heeft het een ontgiftende werking en bevat het ook nog eens weinig calorieën!

Tip: Vers fruit zoals blauwe bessen of frambozen zijn vaak erg duur buiten het seizoen, kies daarom voor diepvriesfruit. Dat is minstens zo gezond ー of zelfs gezonder. Hierbij wordt het fruit direct na oogsten gewassen en ingevroren waardoor de voedingswaarden nauwelijks verloren gaan. Op het moment dat je je groenten en fruit ‘vers’ koopt, zijn deze vaak al enkele dagen onderweg waardoor het fruit in kwaliteit afneemt en zijn voedingsstoffen verliest. Met diepvriesfruit zit je nooit fout en je kunt het lang bewaren: zo heb je altijd ‘vers’ fruit in huis.

Drink bij je smoothie-ontbijt of later op de dag een lekkere kop verse gembercitroenthee, in no time gezet met het snelkooksysteem van de Braun WK 3000-waterkoker. Gember is zeer gezond en helpt bijvoorbeeld bij maagklachten. Citroen helpt de lever en de nieren op gang te komen om hun schoonmaakwerk in het lichaam te verrichten en is een natuurlijke hulp om de spijsvertering te stimuleren.

Tip 2: Denk ook aan tussendoor

Om je trek voor de lunch een beetje uit te stellen, neem je als tussendoortje een lekker bakje filterkoffie met een Braun filterkoffieapparaat (KF3120). Twee tot drie koppen koffie per dag is het ideale aantal, want daarmee neemt de kans op onder meer hart-, lever en nierziektes substantieel af volgens deze Europese Studie. Hou het wel zo veel mogelijk bij zwarte koffie of cappuccino’s en lattes met magere of plantaardige melk, want volle melk bevat veel vet en onnodige calorieën. 

Tip 3: Maak het je makkelijk voor de drukke avonden

Heb je een drukke werkweek voor de boeg? Maak dan op zondag een grote pan soep met je favoriete groente zodat je de volgende dag niet meer hoeft te koken én meteen aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente komt. Zo maak je eenvoudig deze broccolisoep of tomaten-paprikasoep met een staafmixer. Kies voor de gemakkelijk te bedienen Braun MultiQuick 7 of 9 met Smart Speed-technologie. Laat alle groenten in de pan koken en... pureren maar! Ook lekker als lunch.

Inspiratie nodig? Bekijken dan de recepten ‘3x gemakkelijke & gezonde groene soepen’.

Bonus tips voor de hele dag door

  • Zorg dat je genoeg water drinkt. Wie veel water drinkt, verbrandt meer vet. En in vetcellen zitten gifstoffen (toxines) die vrijkomen wanneer je afvalt. Door elke dag ongeveer 1,5 liter water te drinken, verlaten de stoffen veel sneller je lichaam. Neem daarom altijd een flesje water mee in je tas of zet een groot glas op je bureau waar je vaak ongemerkt uit blijft drinken. 
  • Beweeg voldoende. Probeer zoveel mogelijk stappen te zetten op een dag. Ga op de fiets in plaats van de auto bij korte afstanden of stap een halte eerder uit de bus en plof 's avonds niet meteen na het eten op de bank, maar ga nog een blokje om. Breng glaswerk weg of zet het vuilnis buiten. En doe zo veel mogelijk staand wat je anders zittend zou doen. Door minimale activiteit zal je stofwisseling al versnellen. Goed voor lichaam én geest.

Meer lekkere smoothierecepten en handige keukenproducten vind je op de website van Braun Household.


Deze blog is nog niet beoordeeld.
Beoordeel deze blog


1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren


Reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

reageren

Plaats uw reactie