Maak je kledingkast lente klaar

Vijf tips van Fred van Leer

De lente is begonnen! Hup hup… tijd om warme winterkleding naar zolder te brengen en al je jurkjes, luchtige blouses en broeken weer tevoorschijn te halen. Braun vroeg stylist Fred van Leer om een aantal tips om de muffe winterkast om te toveren in een frisse lente- en zomergarderobe.

Tip 1: #ClosetCleanOut
If you do it, do it right… Haal je héle kast leeg en sorteer de kleding in drie stapels: één met items die weg kunnen, één met twijfelgevallen en één met blijvertjes. Zitten er vlekken of gaten in waar zelfs de stomerij of kleermaker niks meer aan kan doen? Dan is het echt tijd om afscheid te nemen. Ga bij alle twijfelgevallen na of het nog past, of je het de laatste maanden hebt gedragen en of je het opnieuw zou kopen. Als je op een van de vragen nee antwoordt, is de kans groot dat je het nooit meer aantrekt. Twijfel je? Hang de items dan in een aparte hoek van de kast en stel een deadline voor jezelf. Heb je ze drie maanden later niet gedragen dan is het tijd om ze alsnog weg te doen.

Tip 2: Ruimte creëren
Niet genoeg bergruimte voor alle winterkleding op zolder of onder het bed? Zuig wollen truien en dikke winterjassen vacuüm in speciale kledingzakken, dit scheelt enorm veel ruimte. Zorg ook dat je alle kleding schoon, droog en netjes gestreken opbergt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je alles straks weer tevoorschijn haalt. In de kast met zomerkleding bespaar je ruimte door alles op te hangen aan dezelfde, dunne hangers. Gegarandeerd dat er plek ontstaat voor de nieuwste zomertrends.

Tip 3: Sorteren & bijhouden
Is je favoriete truitje weleens verloren geraakt in je kast doordat er steeds meer schone was bovenop is beland? Zonde! Verdwaalde kledingstukken zijn vanaf nu verleden tijd door je kast zo in te delen dat je alles meteen ziet. Sorteer allereerst kleding op categorie en vervolgens alles op kleur. Cruciaal: houd dit vervolgens ook bij! Om kleding zo lang mogelijk mooi te houden is het daarnaast belangrijk om te weten wat je ophangt of opvouwt. Wollen en gebreide items mogen nooit hangen, dit rekt de stof uit. Jurkjes, jasjes, blouses, pantalons en delicate stoffen blijven juist netjes op een hanger. Ook is het verleidelijk om gekreukte, frisgewassen kleding direct op te bergen en het strijken uit te stellen. Niet doen; gestreken kleding draag je namelijk veel vaker.

Tip 4: Lente en zomer musthaves
Het grote voordeel van een opgeruimde kast is dat er plek ontstaat voor nieuwe kleding! Investeer in goede basics en vul dit ieder seizoen aan met een paar hippe items die voldoen aan de laatste trends. Trends voor dit zomerseizoen zijn romantisch roze, bloemenprints en de klassieke streep. Ook kledingstukken met ruches en kraakheldere, kreukvrije witte overhemdjurken zijn echte musthaves. Ga voor de trends die bij jouw persoonlijke stijl passen!

Tip 5: Tender love & care
Met een beetje tender love & care gaat kleding veel langer mee. Niet alleen de manier van wassen maar ook het strijken is van belang als je lang wilt genieten van je perfecte look. Investeer in een degelijk strijkijzer met voldoende stoomkracht. Hiermee gaat strijken niet alleen makkelijker, maar ook sneller. Zo ziet alles er tiptop uit want kreuk is echt niet leuk én heb je meer tijd over voor leuke dingen. Check ook altijd de temperatuur van je strijkijzer vóór je gaat strijken. Synthetische stoffen, zijde en viscose strijk je op een lage stand, katoen en linnen juist op een hoge stand. Geen tijd of zin om alles te sorteren? Denk dan eens aan een stoomgenerator met één instelling voor alle stoffen, zoals de Braun IS 3042. Makkelijker wordt het niet om je pas opgeruimde kledingkast netjes en kreukvrij te houden!

Tip: De Braun CareStyle 3 IS3042 stoomgenerator is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €219,-. Voor meer informatie, klik hier.


Deze blog is nog niet beoordeeld.
Beoordeel deze blog


1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren


Reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

reageren

Plaats uw reactie