Valentijnsdag

Valentijnsdag 14 februari, de dag van de Liefde

Op Valentijsdag wordt de Liefde gevierd. Vroeger was Valentijnsdag de dag waarop je iemand anoniem de liefde verklaarde met een kaart of brief in de hoop dat 'jouw valentijn' begreep van wie de boodschap afkomstig was en er hetzelfde over dacht.

Tegenwoordig is deze dag echter volledig overgenomen door de commercie en staat niet het anoniem de liefde verklaren centraal, maar is het een feest geworden voor de (luxe) cadeauwinkels, bloemenshops en snoepzaken. Ook gaat het lang niet meer alleen om het verklaren van de liefde aan je (toekomstige) partner.

Het is tegenwoordig namelijk ook helemaal niet vreemd om je zus, moeder, vader, tante of vriend(in) op Valentijnsdag 'de liefde te verklaren' door hen een leuke kaart of cadeau te sturen. Zo benadruk je op deze dag nog even extra dat je hen heel erg waardeert en veel om hen geeft.

Je hoeft echter helemaal niet mee te doen met de commercie. Je kan Valentijnsdag aan je voorbij laten gaan, of met een klein, simpel gerechtje al aan iemand laten zien dat je om hem/haar geeft.

'De liefde van de man gaat door de maag’. Wie kent het spreekwoord niet? Het is wel een beetje achterhaald, immers ook een vrouw kan hoteldebotel worden van een man die lekker voor haar kookt! Eten is passie, het smaakt altijd beter als het met liefde klaar is gemaakt.

Verras je geliefde met één van de heerlijke Braun recepten, stop er al je liefde in en je geliefde zal weten hoeveel je om hem/haar geeft.

Leuke tip voor een romantisch Valentijnsontbijt: maak eens een gekookt of gebakken ei in de vorm van een hartje!

14 februari Valentijnsdag....een paar leuke feitjes op een rij:

Wist je dat..

  • Verona, de Italiaanse stad van Shakespeare's Romeo en Julia jaarlijks zo'n 1000 brieven, geadresseerd aan Julia, ontvangt met Valentijnsdag?
  • Er elk jaar wereldwijd meer dan 50 miljoen rozen cadeau worden gedaan met Valentijnsdag?
  • Er elk jaar wereldwijd meer dan een miljard Valentijnsbrieven worden gestuurd met Valentijnsdag?
  • Mannen twee keer zo veel geld uitgeven aan Valentijn cadeaus als vrouwen?
  • 73% van de Valentijnsboeketten wordt gekocht door mannen tegenover 23% door vrouwen?
  • 64% van de mannen geen plannen maakt voor Valentijnsdag?
  • Vrouwen 85% van de Valentijnsartikelen kopen?
  • Meer dan 36 miljoen hartvormige dozen chocolade verkocht worden met Valentijnsdag?

 


 


Deze blog is nog niet beoordeeld.
Beoordeel deze blog


1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren


Reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

reageren

Plaats uw reactie