Vijf tips voor de restjes van de barbecue

Het overkomt ons allemaal. Je koopt van alles in voor een gezellige barbecue met vrienden of familie en je houdt naderhand van alles over en je blijft zitten met de restjes. Maar niet getreurd, wij geven je een aantal tips en tricks voor wat te doen met de leftovers!

Fruitig ontbijt
Heb je rijp fruit over of fruit dat al gesneden is en snel op moet? Maak je geen zorgen. Je overgebleven fruit kun je de volgende ochtend gebruiken als topping op je yoghurt of maak er een verfrissend en gezond drankje van. Extra vitamientjes kunnen immers nooit kwaad! Wat dacht je bijvoorbeeld van een verfrissend sapje met watermeloen en komkommer? 

Balansdag
Bij een barbecue eet je vaak meer dan je lief is. Met de restjes groente maak je een gezonde groentesoep voor de dag erna. Snijd de groenten fijn, bak het even aan, voeg bouillon toe en klaar is je soep. Naast een soep kun je ook een quiche maken met de overgebleven groente. Zo zet je de avond na je barbecue een lekkere én gezonde maaltijd op tafel.

Lekker lunchen
Het kan bijna niet anders, dan dat je na een barbecue vlees overhoudt. Je kunt er voor kiezen om het de volgende dag te verwerken in een lekkere lunch. Snijd het gebakken vlees in plakjes en beleg een broodje met het vlees. Lekker met wat sla, rauwkost en eventueel wat verse ketchup of guacamole.

Stokbrood wordt croutons
Stokbrood is vaak niet aan te slepen bij een barbecue. Waarschijnlijk heb je meer dan genoeg ingeslagen en is de kans groot dat je ook hiervan wat overhoudt. Wist je dat je van je ‘oud’ brood lekkere croutons kunt maken? Snijd het brood in stukken en doe er wat olijfolie en kruiden op. Leg het brood even in de oven en klaar zijn je croutons! Lekker voor in de salade of bij de soep.

Wie bewaart die heeft wat
Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de kliekjes en restjes zo goed mogelijk bewaart. Overgebleven vlees kun je maximaal twee dagen in de koeling bewaren en nog drie maanden in de vriezer, mits het niet eerder ingevroren is geweest. Groente kun je trouwens ook invriezen, kook het dan even kort van tevoren en spoel het af met koud water. Goed laten uitlekken en het is klaar om in te vriezen.

Zo, met deze tips kun je ook na het barbecueën weer even vooruit en gooi je niks onnodig weg. Wij wensen je een gezellige en vooral smakelijke zomer toe! Als je nog op zoek bent naar lekkere recepten voor tijdens de barbecue: op onze website vind je verrassende en veelzijdige recepten.


Deze blog is nog niet beoordeeld.
Beoordeel deze blog


1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren


Reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

reageren

Plaats uw reactie