Strijkweetjes: Wist je dat…

Wij hebben onlangs een strijkonderzoek* laten uitvoeren omdat wij meer te weten wilden komen over het strijkgedrag van de Nederlanders. Hier is namelijk helemaal niet veel over bekend. We horen natuurlijk wel eens verhalen dat strijken voor de meeste mensen niet de favoriete huishoudelijke klus is, maar is dit ook echt zo? Uit het onderzoek zijn behoorlijk wat grappige en leuke weetjes naar boven gekomen die we graag met jullie delen.  

Wist jij bijvoorbeeld dat... 

De gemiddelde Nederlander meer dan één maand van zijn leven strijkt?

Ruim 40% van de Nederlanders besteedt tot 15 minuten per week aan het strijken van zijn of haar kleding. Dit lijkt misschien niet veel, maar in totaal komt dit neer op meer dan een maand van je leven. Een hele maand! 

Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat een kleine 2% maar liefst twee uur of meer per week strijkt, wat erop neerkomt dat zij zelfs meer dan acht (!) maanden van hun hele leven aan het strijken zijn. Nu maar hopen dat ze tijdens het strijken hun favoriete muziekje of serie aan hebben staan.  

Wist je trouwens ook dat:

  • bijna de helft van alle Nederlanders nóóit strijkt? Geen broek, geen trui, zelfs geen overhemd.
  • mannen strijken vervelender vinden dan vrouwen? Ruim 57% van de mannen strijkt dan ook nooit; terwijl iets minder dan 40% van de vrouwen nooit strijkt.
  • bijna een op de vijf mannen (18%) eigenlijk niet weet hoe hij het beste zijn kleding kan strijken? Misschien is zo’n 10% daarom wel een halfuur tot een uur per week kwijt aan deze taak…
  • bijna 45% van de Nederlanders met meer plezier zou strijken als het sneller en gemakkelijker zou zijn? Gemakkelijker en sneller strijken kan – tot wel twee keer zo snel zelfs – door gebruik te maken van een stoomgenerator zoals een van de exemplaren uit de Braun CareStyle-serie. Zo strijk je als gemiddelde Nederlander voortaan nog maar een halve maand van je leven, in plaats van een hele. Tijd over voor een hoop andere dingen dus!  

Grappige feitjes, nietwaar? Hou onze site in de gaten want de komende tijd publiceren wij nog meer grappige en opzienbarende strijk wist-je-dat'jes.

*Onderzoek is uitgevoerd door Multiscope onder 1.005 respondenten in oktober 2017


Deze blog is nog niet beoordeeld.
Beoordeel deze blog


1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren


Reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

reageren

Plaats uw reactie