Zomerse cocktails

Denk je aan zomer dan denk je aan zon, strand en genieten. Wil jij wel een keer iets anders dan een biertje of cola serveren? Braun deelt zomerse cocktailrecepten die voor verkoeling zorgen. Of het nu voor de jaarlijkse familiebarbecue is, een middagje op het balkon of voor lange zomeravonden met vrienden, met deze recepten kom je de rest van de zomer heerlijk en cool door.

Tropische verrassing
Droom weg naar tropische bountyeilanden met een piña colada in je hand. Deze heerlijke cocktail is met een blender heel gemakkelijk gemaakt. Kleine moeite, groots effect! Doe per persoon twee schijfjes ananas (of 45 ml ananassap), 45 ml kokosmelk, 30 ml witte (of kokos) rum en een bolletje roomijs in de blender. Blend alles goed en schenk in hoge glazen. Serveer met een rietje en een parasolletje. Ook lekker op het balkon of in de achtertuin! Liever een non-alcoholische cocktail? Vervang de rum dan door een paar ijsklontjes.

Koude soep
Met warm weer denk je niet meteen aan soep. Toch kan soep juist heel zomers en verfrissend zijn. Wat dacht je van een gekoelde courgette- of komkommersoep? Fruit een uitje en een teentje knoflook in lekkere olijfolie, voeg een hele komkommer of courgette in stukjes toe en bouillon (1 blokje per halve liter water). Laat dit 10 minuten koken. Blend de soep tot een homogene massa en laat in de koelkast afkoelen. Serveer in kleine porties als voorgerecht of als hoofdgerecht met een lekker stokbroodje voor een makkelijke en gezonde maaltijd. 

Frozen rosé cocktail
Rosé is een echte zomerwijn, perfect voor op de camping, in de tuin en op het terras. Breng deze zomer je favoriete wijn naar een hoger niveau en maak een frozen rosé. Voor ongeveer zes personen vries je minimaal zes uur van tevoren 750 ml rosé in met behulp van ijsblokvormpjes of -zakjes. Maak in een klein pannetje een suikersiroop door 120 gram suiker en 120 gram water voor ongeveer drie minuten te verhitten. Draai het vuur uit en voeg 100 gram aardbeien toe. Laat dit even rusten en afkoelen en zeef dan de aardbeien eruit. Doe de bevroren rosé, 100 gram van de siroop, een paar druppels citroensap en enkele ijsblokjes in de blender. Gebruik de crush-functie voor slush puppy voor volwassenen.

Ice ice coffee
Wist je dat Nederlanders het meeste koffie drinken van ieder volk op aarde? Gemiddeld zo’n 2,4 koppen per dag! Wat dacht je van een lekkere ijscappuccino om af te koelen? Gebruik 100 ml sterke koffie per persoon en evenveel koude melk. Doe dit in de blender en voeg een schepje suiker of honing en een handje ijsblokjes toe. Crush het ijs en mix alles goed met de blender. Schenk de koffie in mooie hoge glazen en top af met slagroom en wat karamelsiroop.

Aan de slag?
Loopt het water je al in de mond? Ga dan zelf aan de slag met de JB 3060 blender van Braun. Met de thermoresist glazen 1,75L mengbeker kun je warme en koude ingrediënten probleemloos blenden. De ijscrushfunctie zorgt voor perfect gecrusht ijs en maakt van ieder drankje een feestje. Met maar liefst 800W vermogen, vijf snelheden, een pulse- én turbofunctie bepaal je zelf de juiste snelheid en heb je optimale controle over het resultaat. Het rvs-blendermes is gemakkelijk los te maken van de mengbeker waardoor de blender hygiënisch schoon te maken is. In de zomer sta je het liefst zo kort mogelijk in de keuken, dus alles kan in de vaatwasser. Zo zijn deze blender recepten nóg leuker om te maken!

JB 3060 blender Beste uit de Test 
De JB 3060 blender is uitgeroepen tot Beste uit de Test door de Consumentenbond in juni 2017. De JB 3060 blender scoort vooral goed op de constructie (10)!, het crushen van ijsblokjes voor smoothies of cocktails (9,7) en het maken van fruit- en groentensmoothies (9,0). Ook het gebruiksgemak wordt uitstekend beoordeeld (8,0).
De JB 3060 blender is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Koop de JB 3060 nu extra voordelig bij CoolBlue met € 15 cashback.

Enjoy the summer!


Deze blog is nog niet beoordeeld.
Beoordeel deze blog


1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren


Reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

reageren

Plaats uw reactie