Bijgerecht

Sauzen

10 personen

15 min

Ingrediënten basisrecept

  • 2 eieren
  • 1 tl fijne mosterd, bijvoorbeeld dijonmosterd
  • ½ tl zeezout
  • een halve citroen of 1 ½ el wittewijnazijn
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 25 ml extra vierge olijfolie


Ingrediënten voor de variaties

  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el truffelolie
  • 1 grote teen knoflook
 

3 x homemade mayonaise

Toegevoegd door: Braun

 

Mayonaise maak je gemakkelijk en snel met maar een paar ingrediënten. Een stuk lekkerder én gezonder. Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken? Laat dan de garde van de MQ735 Sauce staafmixer voor je kloppen en zet binnen 10 minuten moeiteloos deze heerlijke mayonaise op tafel! Verras je gasten met lekkere zelfgemaakte mayonaise én drie lekkere variaties. 

Bereiding basisrecept mayonaise 

  • Doe de eierdooiers, de mosterd, het zeezout en het sap van de citroen in een kom. Zorg ervoor dat je kom niet gaat schuiven, bijvoorbeeld door een vochtige theedoek onder de kom te leggen.
  • Schenk de zonnebloemolie met een hele dunne straal in de kom terwijl je met de staafmixergarde de ingrediënten klopt op een lage stand. Laat de garde kloppen om het geheel te binden. Zorg dat je er niet te veel olie tegelijkertijd bij doet, om de binding niet te verliezen.
  • Schenk daarna de olijfolie erbij, wederom druppelsgewijs. Laat de garde kloppen tot alle olie is opgenomen en de mayonaise lekker dik en glanzend is. Breng de mayonaise tot slot op smaak met zout en peper en je mayonaise is klaar! 

Bereiding  van de variaties

Wil je helemaal goed voor de dag komen? Verras je familie met lekkere smaakvariaties door deze truffel-, kerrie-en de knoflookmayonaise op tafel te zetten voor een extra feestelijk kerstdiner. Ook lekker voor tijdens de nieuwjaarsborrel!

Kerriemayonaise

  • Voeg aan het einde van het basisrecept 2 theelepels kerriepoeder toe aan de mayonaise. Als het te zoet is kun je er wat citroensap aan toevoegen. Als de saus pittiger mag, voeg dan wat meer kerrie toe.

Truffelmayonaise

  • Voor een smaakvolle truffelmayonaise vervang je de 25 ml olijfolie op het laatst, door een eetlepel truffelolie. Voeg daarna enkele druppels citroensap toe.

Knoflookmayonaise

  • Pel een flinke teen knoflook en pers deze uit boven de mayonaise. Snijd wat takjes bladpeterselie fijn en roer door de mayonaise. 

En klaar zijn je 3 heerlijke homemade mayonaise's.

Braun wenst je smaakvolle kerstdagen en een geweldig 2018 toe! 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie