Bijgerecht

Ovengerechten

4 personen

90 min

Ingrediënten

  • 900g Geschilde aardappelen
  • 1 Grote ui
  • 300ml Kippenbouillon
  • 2 Teentjes knoflook
  • 25g Boter, in blokjes gesneden
  • 1 el. Olijfolie
  • 1 Theelepel tijm
  • Peper en zout naar smaak
 

Aardappelen boulangère

Toegevoegd door: Braun

 

Aardappelen Boulangère is een heerlijk bijgerecht dat fantastisch te combineren is met geroosterd vlees of een stevige steak.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smeer een vuurvaste ovenschaal in met olijfolie.
  • Snijd de aardappelen, knoflook en uien in schijfjes. Met een staafmixer incl. foodprocessoraccessoire snijd je gemakkelijk en snel alles in schijfjes!
  • Start met een laag aardappelschijfjes met daar bovenop een laag uien. Voeg afwisselend de ingrediënten toe en eindig met een laag aardappelschijfjes. Naar smaak peper en/of zout toevoegen aan de laagjes.
  • Voeg de hete bouillon toe en leg hier en daar een klontje boter op de aardappelschijfjes. Besprenkel het geheel vervolgens met tijm.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen voor 1 uur. Verlaag de oven tot 120°C en bak nog eens gedurende 20 min.

De aardappelen zouden mooi goudbruin moeten zijn aan de bovenkant en gaar aan de binnenkant. Test dit door een mes in de aardappelen te steken.

Tip: je kunt het gerecht ook extra gratineren met geraspte kaas en licht laten grillen in de oven, zodat het gerecht een extra luxe tintje krijgt.

 
432111 waardering(en)


Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie