Tussendoortje
Ontbijt

Brood

6 personen

60 min

  • 100 g havermout
  • 100 g amandelmeel
  • 4 rijpe bananen
  • 60 g dadels
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 a 3 el chiazaad
  • 1 el bakpoeder
  • Snufje zout
  • 150 g blauwe bessen
 

Bananenbrood met bosbessen

Toegevoegd door: COOKAMEAL

 
 

 

Een recept zonder boter, zonder suiker en zonder bloem! Ben je niet gek op bosbessen of op zoek naar variatie? Laat je gaan in dit recept: noten, rozijntjes, appel, peer, etc.

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven op 175°C.
  • Breek de eieren en doe ze in je blender.
  • Ontpit indien nodig de dadels.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de bosbessen, toe en mix tot een dikke gladde massa.
  • Meng de bessen met een spatel onder het broodbeslag. Giet in een bakvorm. Tip: gebruik een siliconenvorm of gebruik een beetje bakspray (glutenvrij) tegen het plakken.
  • Bak 50 minuten. Resultaat: Een vochtige cake die qua structuur wat weg heeft van broodpudding, maar dan veel gezonder natuurlijk!

Tip: ben je allergisch voor amandelmeel? Vervang dit ingrediënt door 50 g kokosmeel.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!   

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie