Hoofdgerecht

Brood

4 personen

30 min

Ingrediënten:

  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 3 rauwe bieten
  • 120 gram havermout
  • 100 gram feta
  • Handjevol basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chili
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
 

Bietenburger

Toegevoegd door: Braun Household

 
 

 

Zin in een heerlijke (vega)burger? Probeer deze bietenburger met feta en havermout eens!

Bereiding:

  1. Leg de bieten, knoflook en ui in de foodprocessoraccessoire;
  2. Klik de Braun staafmixer op het accessoire en hak de ingrediënten totdat het één geheel is geworden;
  3. Schep de inhoud over in een grote kom;
  4. Snijd 100 gram feta in blokjes en voeg dit toe.
  5. Voeg vervolgens de havermout, chilipoeder, het ei en de olijfolie toe en roer goed door;
  6. Breng dan op smaak met zout en peper;
  7. Voeg nu ook wat fijngesneden basilicum toe, roer het mengsel goed door en zet het dan voor ongeveer 15 minuten in de koelkast zodat het een stevig mengsel wordt;
  8. Maak er burgers van en zorg ervoor dat de barbecue is opgewarmd;
  9. Bak de burgers kort aan beide kanten (4 à 5 minuten per kant);
  10. Bak ondertussen burgerbroodjes af (Braun’s keuze: speltbroodjes);
  11. Leg de burger op het broodje en maak het af met de knoflook mayonaise, sla, tomaat en een topping naar eigen keuze.

Tip: De bietenburgers kunnen natuurlijk ook prima in een koekenpan met olijfolie gebakken worden.

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie