Bijgerecht

Brood
Sauzen

4 personen

30 min

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • 3 tenen knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 5 ansjovisfilet
  • 3 el kappertjes
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • Flinke scheut droge sherry
  • Scheutje balsamicoazijn
  • 1 a 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl chili
  • handjevol verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 a 3 el citroen naar smaak
 

Bospaddenstoelen tapenade

Toegevoegd door: Braun Household

 
 

 

Verras je bezoek met deze tapenade! Deze heerlijke tapenade zet je in een handomdraai op tafel met behulp van de Braun MultiQuick 9 staafmixer. 

Bereiding

  1. Doe de sjalotjes, knoflook en ansjovis in de hakmolen en hak tot het fijn gesneden is;
  2. Verhit een grote pan met wat olijfolie en bak daarin het ui mengsel tot het goudbruin kleurt;
  3. Voeg vervolgens de kappertjes en Spaanse peper toe;
  4. Doe nu de paddenstoelen erbij en schep een paar minuten om;
  5. Voeg dan paprikapoeder en oregano toe samen met sherry en roer goed door;
  6. Laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen;
  7. Breng de tapenade op smaak met de balsamicoazijn, citroensap, chili, peper en zout;
  8. Schep het mengsel over in de foodprocessoraccessoire en voeg een flinke scheutje olijfolie en versie peterselie toe;
  9. Hak het geheel tot een grove tapenade is geworden;
  10. Serveer de tapenade met een lekker breekbrood.
 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie