Tussendoortje

Taarten

6 personen

50 min

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melkchocolade
  • 6 eiwitten
  • 180 gram kristalsuiker
  • 180 gram boter
  • 75 gram zelfrijzende bloem


Benodigdheden

  • Springvorm (minstens 20cm breed)
  • Versiering voor de boompjes: rood/groen en een zuurstokje
 

Brownie kerstboompjes

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Een brownie is voor veel mensen een ultiem geniet momentje. Wil jij je gasten deze kerst ook lekker laten genieten bij de koffie of thee? Maak dan deze kerstboom brownies. Ze zijn heerlijk en zien er erg feestelijk uit! 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet de springvorm in met boter en strooi er bloem over.
  • Smelt alle chocolade au bain-marie en voeg daarna de boter toe.
  • Roer af en toe zodat het chocolademengsel mooi egaal blijft. Zodra alles gesmolten is haal je de kom van de hete pan en laat je het mengsel afkoelen.
  • Pak ondertussen een andere kom en de handmixer en klop de eiwitten en de suikers op tot een schuimig mengsel.
  • Doe hier het chocolademengsel bij en roer voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de bloem toe en zorg ervoor dat je een mooi egaal geheel krijgt.
  • Doe het mengsel in de taartvorm en laat het 35 minuten in de oven bakken.
  • Laat de brownietaart eerst afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt.
  • Snijd de brownietaart daarna in 6 gelijke stukken in een driehoekige vorm. Als je kleinere kerstboompjes wilt kun je de brownietaart natuurlijk ook in kleinere stukjes snijden. 
  • Versier daarna als een kerstboom!

Tip van Braun: Maak een eenvoudige brownietaart en versier hem daarna zoveel je maar wilt! Ook heerlijk met chocolademelk!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie