Tussendoortje

Vegetarisch
Vis
Vlees

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 8 a 10 sneetjes ciabatta brood
  • 5 kwarteleitjes
  • 300 g erwten (diepvries)
  • 90 g mascarpone
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: prosciutto of gerookte zalm
 

Bruschetta met erwtenspread

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Dit lekkere tussendoortje kun je maken voor allerlei feestelijke gelegenheden. En het handige is dat je het kunt garneren voor elke liefhebben. Vis, vlees of vegetarisch. Makkelijk te maken en nog gezond ook! 

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180°C
  • Kook de erwten 3 minuten in gezouten water
  • Giet af en laat ze weken in koud water, zo behouden ze hun mooie felgroene kleur
  • Pureer de erwten samen met de andere ingrediënten in de foodprocessor, hou enkele erwtjes apart voor de garnering
  • Leg de sneetjes ciabatta even in de oven zodat ze warm en krokant worden
  • Kook ondertussen de kwarteleitjes 2 minuten in gezouten water (= zachtgekookt)
  • Pel de eitjes en halveer ze
  • Verdeel de erwtenpuree over de warme sneetjes ciabatta
  • Garneer met enkele erwtjes, een stukje prosciutto of gerookte zalm (optioneel) en een half kwarteleitje
  • Serveer lauwwarm

Cookameal en Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie