Hoofdgerecht

Pasta
Vlees

4 personen

40 min

Ingrediënten cannelloni

  • 16 cannelloni
  • Gruyère kaas om te gratineren
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 400g Gehakt
  • 3el Tomatenpuree
  • 100ml Water
  • ½ Blokje runderbouillon
  • 4 el Paneermeel
  • 1 Ei
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie


Ingrediënten bechamelsaus

  • 50g boter
  • 50g bloem
  • 500ml melk
  • Peper, zout & snufje nootmuskaat(poeder)


Ingrediënten tomatensaus

  • 400g Gepelde tomaten
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Ui
  • ½ el Basilicum
  • ½ el Oregano
  • ½ el Paprikakruiden
  • Peper en zout
  • Eventueel 1 tl suiker
 

Cannelloni

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Lekker voor jong en oud!

Bereiding

  • Start met de vulling. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit de ingrediënten vervolgens aan in een beetje olijfolie.

Tip van Cookameal: Wil je variëren in je vulling? Dat kan! Voeg een chilipepertje (verwijder de zaadjes) toe voor een pittige saus (en/of 200g spinazie en/of Pancetta stukjes)

  • Voeg het gehakt toe. Is het vlees rul gebakken, voeg dan het water, de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe. Laat het gehaktmengel dan zachtjes inkoken gedurende een tiental minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Ook voor de tomatensaus snipper je het teentje knoflook en de ui en fruit dit opnieuw in olijfolie. Voeg de tomaten en kruiden toe en laat het enkele minuten sudderen. Pureer de ingrediënten met behulp van je staafmixer tot een gladde saus.
  • Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een sauspan of andere pan met een dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat het +/- 2 minuten pruttelen. Roer voortdurend met een garde en zorg ervoor dat de roux (het mengsel dat je nu maak) niet bruin kleurt.
  • Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren om te voorkomen dat er klontertjes ontstaan. Zodra alle melk goed is opgenomen zet je de pan vervolgens terug op laag vuur en breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Breng de saus, al roerend, aan de kook, tot er een dik mengsel ontstaat.
  • Tijd om de vulling af te werken: meng een eitje, het paneermeel en de Parmezaanse kaas (naar smaak) door het gehaktmengsel.

Tijd om de schotel klaar te maken voor de oven!

  • Kook de cannelloni al dente (al dente = beetgaar)
  • Giet een laagje tomatensaus in een ovenschotel. Vul vervolgens de cannelloni met de vulling en plaats ze naast elkaar in de schotel op de tomatensaus. Giet de rest van de tomatensaus over de cannelloni en bedek het geheel met de bechamelsaus.
  • Strooi een laagje gruyère kaas over de schotel voor een heerlijk korstje en zet de ovenschaal 30 à 40 min in de oven op 180°C.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie