Nagerecht

4 personen

55 min

Ingrediënten

  • 200g Bloem
  • 80g Cacaopoeder
  • 150g Basterdsuiker
  • 60g Pure chocolade, fijngehak
  • ¾ Theelepel bakpoeder
  • 3 Hele eieren
  • Geraspte schil van een halve sinaasappel
  • 100g Gepelde amandelen, licht geroosterd
  • ½ Theelepel zout
 

Chocolade en amandel biscotti

Toegevoegd door: Braun

 

Gemakkelijk te bereiden met behulp van een Braun staafmixer, grote hakmolen (500ml) en multifunctionele bereidingskom met deeghaken.

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Doe de bloem, cacaopoeder, suiker, pure chocolade, geraspte sinaasappelschil, bakpoeder en een ½ theelepel zout in een grote hakmolen en hak met behulp van de staafmixer alles tot poeder.
  • Neem de multifunctionele bereidingskom met deeghaken. Gooi het poeder van de hakmolen over in de bereidingskom, voeg de eieren toe en kneed het mengsel tot deeg.
  • Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem om vastplakken te voorkomen en leg het deeg erop. Voeg de amandelen toe en kneed het deeg met de amandelen tot een glad mengsel. Verdeel het deeg in 4 platte rechthoekige stukken en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de stukken gedurende 25 min. in de oven of totdat een tandenstoker, die u in het centrum van het deeg plaatst, schoon is. Laat ze vervolgens even afkoelen.
  • Gebruik een kartelmes om het gebakken deeg in lange koekjes te snijden. Leg ze vervolgens op een schone, met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze voor een tweede keer voor 15 min. Draai de koekjes een keer om totdat ze knapperig zijn, waarna je de koekjes laat afkoelen op het rooster.

Je kunt de biscotti maximaal 10 dagen bewaren in een luchtdichte koekjestrommel.

Tip: Voor een extra luxe tintje, dip de helft van elke biscotti in gesmolten witte chocolade en laat het afkoelen. Puur genieten in combinatie met een heerlijke Italiaanse espresso.

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie