Tussendoortje
Nagerecht

Taarten

12 personen

10 min

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram witte basterd of gewone suiker
  • 4 eieren
  • 1 citroen (rasp & sap nodig)
  • 1 theelepel vanille-extract


Limoncello mascarpone laag

  • 50 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels limoncello
  • 250 gram mascarpone
  • 1 citroen (sap & rasp)
  • muntblaadjes
 

Citroencake met limoncello en munt

Toegevoegd door: Familie over de kook

 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Zo kan je de cake er na het bakken makkelijk uithalen.
  • Mix met een handmixer - bv. de HM 5100, de boter met de witte basterdsuiker tot een romige substantie. Het moet wittig van kleur worden.
  • Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg 1 tl vanille extract toe en naar smaak de sap van een halve of hele citroen.
  • Vervolgens voeg je al mixend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix je tot je een glad beslag hebt.
  • Schep het cakebeslag in de vorm en bak 50-60 minuten in de oven. Laat de cake daarna helemaal afkoelen.

Tip: Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat hem anders langer in de oven staan. 

Maak ondertussen de Limoncello mascarpone laag voor over de cake.

  • Meng de mascarpone met de Limoncello, 50 gram poedersuiker en het sap van een halve of hele citroen, net wat jij lekkerder vindt.
  • Zet het mengsel in de koelkast en smeer het mengsel over de cake als deze helemaal is afgekoeld en je hem gaat serveren.

Tip: Rasp voor de final touch ook nog wat extra citroenschil over de cake en bestrooi met wat gescheurde blaadjes munt.

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie