Tussendoortje
Lunch

Ovengerechten
Taarten
Vegetarisch

10 personen

20 min

Ingrediënten

  • Halve courgette
  • 1 banaan
  • 6 dadels ontpit
  • 125 gr havermout
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Scheutje honing
  • 30 ml water
  • Silliconen muffinvormpjes
 

Courgette banaan muffins

Toegevoegd door: Marlous Pijpe

 
 

 

Dit recept van Marlous is lekker als ontbijt of als tussendoortje, en is ook nog eens verantwoord!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Maal de havermout eerst in de foodprocessor tot havermeel.
  • Klik de julienne-raspschijf in het deksel van de foodprocessor en maak de courgette hiermee klein tot courgette-spaghetti.
  • Voeg de banaan met de havermeel, de eieren, de dadels, een snufje zout, een scheutje honing en 30 ml water in de mengbeker en mix dit vervolgens met de staafmixer tot een gladde emulsie.
  • Als laatste voeg je de courgette-spaghetti toe en roer dit voorzichtig met een spatel door het beslag.
  • Vul de muffinvormpjes met het beslag en zet deze in het midden op het rooster van de oven. Zet de timer op 30 minuten. Laat de muffins even afkoelen.
  • Je kunt de muffins een aantal dagen in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren maar uiteraard ook in de vriezer.

Bedankt voor het leuke recept Marlous!

Eet smakelijk!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie