Bijgerecht

Vlees

4 personen

30 min

Ingrediënten

  • 250g sesamzaad
  • 135g korianderzaad
  • 100g hazelnoten
  • 75g komijnzaad
  • 500g kipfilet
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Groene salade
  • Limoen voor de garnering
 

Dukkah kipspiesjes

Toegevoegd door: Braun

 

Kip Dukkah spiesjes: verrassend, exotisch en lekker!

Bereiding

  • Verwarm de oven tot ca. 250°C en rooster de zaden en noten licht, totdat ze beginnen te verkleuren en aroma afgeven.
  • Hak de zaden en noten fijn tot een droog (Dukkah) mengel. Zet dit even opzij.
  • Tip: Hiervoor gebruik je gemakkelijk en snel een staafmixer met bijgeleverde hakmolen.
  • Snijd de kipfilet in grote stukken en rijg ze aan de houten spiesjes.
  • Rol de kipspiesjes door de dukkah en zorg dat het gelijkmatig wordt verdeeld.
  • Verwarm een grillpan of zet de grill van de oven op de hoogste stand wanneer de kipspiesjes gereed zijn. Leg de kipspiesjes op de grillplaat of de ovenplaat en grill ze voor 2-3 min. aan beide zijden gaar en goudbruin.
  • Serveer de dukkah kipspiesjes met een frisse groene salade en een schijfje limoen.

 
Tip: dit is een lekker gerecht om voor uw gasten te serveren als hapje met olijfolie en brood. Je kunt de hazelnoten ook vervangen door pistachenoten voor een levendige kleur.

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie