Amuse
Voorgerecht

Vis

4 personen

25 min

  • 220 g erwten (diepvries)
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 2 tl olijfolie
  • 150 g gerookte zalm
  • +- 4 el zure room
  • ½ citroen
  • Peper van de molen
  • Zout
  • Extra: een kleine ronde uitsteekvorm (of een borrelglaasje)
 

Erwtenpannenkoekjes met zalm

Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Ben je op zoek naar een recept voor een origineel hapje of voorgerecht? Deze erwtenpannenkoekjes met zalm zien er leuk uit en zijn echt zalig!

Bereidingswijze:

  • Kook de erwten 2 minuten in gezouten water. Laat ze daarna schrikken in koud water (zo behouden ze hun felgroene kleur).
  • Doe ⅔ van de erwten samen met het ei in het foodprocessor accessoire. Voeg 1 eetlepel water toe en alles hak fijn.
  • Meng nu voorzichtig de bloem en de rest van de erwten onder deze mengeling. Kruid met peper en zout.
  • Prik rondjes uit de gerookte zalm.
  • Verwarm de olijfolie. Bak op een matig vuur pannenkoeken van het erwtenbeslag.Tip: Laat ze niet te fel kleuren, zo valt de groene kleur beter op.
  • Prik mooie rondjes uit de pannenkoeken.
  • Maak nu de borden op. Maak een torentje: wissel een pannenkoekje af met een rondje zalm en eindig met zalm. Werk af met enkele druppels citroensap, een toefje zure room en een draai peper van de molen.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!  

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie