Lunch
Voorgerecht

Soepen

6-8 personen

90 min

Ingrediënten

  • 1,5kg Uien, gepeld
  • 115g Ongezouten boter
  • 2 El. olijfolie
  • 2 Laurierblaadjes
  • 2 Theelepels verse tijm
  • 25g Bloem
  • 250ml Droge witte wijn
  • 100ml Droge sherry
  • 2L Runderbouillon
  • 1 Frans stokbrood
  • 1 Teentje knoflook, gepeld en geplet
  • 170g Parmezaanse kaas
  • Peper en zout naar smaak
 

Gekarameliseerde uiensoep met Parmezaans stokbrood

Toegevoegd door: Braun

 

Geniet van deze heerlijke gekarameliseerde uiensoep met Parmezaans stokbrood. Succes gegarandeerd!

Bereiding

  • Snij de uien.
  • Verhit boter samen met olijfolie in een grote steelpan. Voeg de uien, knoflook, laurierbladeren en tijm toe en roer voorzichtig alles door elkaar. Zet het vuur lager, dek de steelpan af met een deksel en bak de uien gedurende 15-20 min. Haal de deksel eraf en bak de uien nogmaals voor 20 min. Blijf roeren tot de uien gekarameliseerd zijn en een goudbruine kleur hebben.
  • Roer de bloem door de gekarameliseerde uien en bak alles nog eens voor 3 tot 4 min. Verwijder eventuele klontjes en voeg dan de wijn, de droge sherry en de bouillon toe. Breng het geheel aan kook, zet het vuur lager en laat het 15 min. sudderen.
  • Ondertussen hak je de Parmezaanse kaas klein met behulp van bijvoorbeeld een hakmolen. Snij het stokbrood in stukken en bestrooi de sneetjes met de vers geraspte kaas. Gril ze aan één zijde in de oven.
  • Schep de soep in de soepkommen. Leg één of twee sneetjes stokbrood met gegratineerde kaas in de soep en serveer het gerecht.

Tip: Deze hartige soep is perfect voor een winteravond - bijvoorbeeld na een lange wandeling in de buitenlucht. Je bent gegarandeerd weer snel warm en het geeft je dat heerlijk wintergevoel!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie