Voorgerecht

Soepen

4 personen

30 min

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 gele paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 15 saffraandraadjes
  • 1 l kip bouillon
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Voor de garnering: kook room
 

Gele paprikasoep met saffraan

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Bereidingswijze:

  • Maak de paprika’s schoon met water en snij ze in grove stukken.
  • Snipper de ui en snij de bleekselderij in blokjes.
  • Verhit de olie en bak de ui samen met de bleekselderij.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep voor ongeveer 20 minuten door pruttelen.
  • Laat iets afkoelen en pureer glad met een staafmixer.
  • Kruid eventueel bij met wat extra peper en zout.
  • Doe de soep in soepkommen.

Garneer de soep met een scheutje kook room.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
543211 waardering(en)


Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie