Lunch
Voorgerecht

Soepen

3-4 personen

30 min

Broccoli - spinaziesoep

  • 1 broccoli van ca. 500 gram
  • ca. 150 gram spinazie
  • Klein bosje verse bladpeterselie
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 bouillonblokje
  • Een scheut olijfolie
  • 1 liter water
  • Optioneel: fetakaas


Komkommersoep met avocado

  • 1 komkommer
  • 1 kleine courgette
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • ½ bouillonblokje, groente of kip
  • Handje verse peterselie
  • Olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 tl zeezout
  • Optioneel: verse gember (ongeveer 2 cm)


Doperwten-muntsoep

  • 1 ui
  • 1 bosje verse munt
  • 20 gram basilicum
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 450 gram doperwten (uit de vriezer)
  • Optioneel: gebakken bacon
 

Gemakkelijk en gezond: 3 x groene soep

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Soep heeft allerlei voordelen. Niet alleen is het super gezond en kom je hiermee al gauw aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram, het is ook nog eens gemakkelijk en goedkoop. Helemaal wanneer je een grote pan maakt waarvan je meerdere dagen kan eten. Invriezen maar!

Wij delen graag 3 heerlijke en snelle groene soepen met je. 

Soep 1: Simpele broccoli-spinaziesoep met feta

Bereiding

  • Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Gebruik ook de stelen want die bevatten veel smaak en vitaminen.
  • Verwarm een pan, doe er een scheut olijfolie in en voeg de broccoli toe. Bak deze kort aan.
  • Voeg 1 liter water toe en het bouillonblokje, breng aan de kook en laat de broccoli garen, ongeveer 15 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie en de peterselie toe.
  • Pureer de soep met een Braun staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verkruimel voor het serveren de fetakaas en verdeel deze over de kommen.

Tip: Wil je de soep wat romiger maken, maar geen calorierijke crème fraiche of room gebruiken? Voeg dan een scheut magere yoghurt toe. 

Soep 2: Vullende komkommersoep met courgette en avocado

Bereiding 

  • Snijd de courgette, komkommer en avocado in kleine stukjes en doe ze in de pan met een halve liter water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat het geheel garen, ongeveer 15 minuten.
  • Knijp het knoflookteentje en de citroen boven de pan uit. Doe hier eventueel de gember bij, deze kun je raspen of persen.
  • Pureer de soep met de Braun staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de zwarte peper, zeezout en peterselie toe.

Soep 3: Frisse doperwten-muntsoep 

Bereiding 

  • Snijd de ui en zet een grote pan op het vuur. Verwarm hierin een scheut olijfolie en fruit de ui.
  • Hak de munt en de basilicum fijn, evenals de knoflook. Voeg eerst ongeveer driekwart van de munt en de helft van de basilicum toe aan de uien en bak daarna ook de knoflook mee.
  • Voeg de doperwten toe aan de pan en bak een minuutje mee. Doe vervolgens het water met het bouillonblokje erbij. Laat de erwten ongeveer tien minuutjes koken totdat ze gaar zijn.
  • Bak intussen de bacon voor een extra bite.
  • Pureer de soep met de Braun staafmixer tot een glad geheel.
  • Breng op smaak met peper en zout, en garneer met extra munt, basilicum en eventueel de bacon. 

Zo. Genoeg inspiratie voor een voedzame en snelle vitamineboost! Geniet ervan. 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie