Hoofdgerecht

Ovengerechten
Vlees

4 personen

120 min

Ingrediënten varkenshaasje

  • 600g varkenshaasje
  • 300g champignons
  • 6tal plakjes prosciutto of andere rauwe ham (om het vlees ‘in te pakken’)
  • 1 grote sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Boter
  • Peper & zout, naar smaak


Ingrediënten pompoencrème

  • 1 butternut pompoen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl volle melk
  • 1 dl kookroom (20% vet)
  • 1 dl kippenbouillon
  • Klontje boter
  • Peper & zout, naar smaak
 

Gevuld varkenshaasje met pompoencrème

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Heerlijk verrassend en culinair: Gevuld varkenshaasje met pompoencrème

Bereiding

Start met de pompoencrème (Bereidingstijd: +/- 30 min.)

  • Schil de pompoen. Snij hem middendoor, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken.
  • Snipper de ui en fruit deze samen met de pompoen zachtjes aan in boter. Voeg naar smaak peper & zout toe.
  • Voeg nu de room, melk en kippenbouillon toe en kook de pompoen op laag vuur gaar.
  • Haal de pompoen uit het vocht en pureer het met behulp van je staafmixer tot een gladde crème. Voeg indien nodig een klein beetje kookvocht toe.

Tijd voor de varkenshaasjes (20 min. voorbereiden & 20 min in de oven)

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • De vulling is een duxelle (ofwel fijngesneden mengel) van o.a. champignons en ui. Snij de champignons, de ui en de knoflook grof en doe ze in de hakmolen en hak ze nu zeer fijn.
  • Bak het mengsel in een pan met een beetje boter tot het droog is.
  • Snij het varkenshaasje in de lengte in tot ze net niet helemaal door zijn. Leg het haasje open en bestrijk met de duxelle van champignons. Vouw het haasje dicht en pak het in met de ham. Om te zorgen dat het haasje niet uit elkaar valt, bind je het geheel vast met keukentouw.
  • Braad de varkenshaasjes aan zodat alle kanten bruin zijn en laat het vlees 20 minuten verder garen in de oven.
  • Na 20 minuten wikkel je de varkenshaasjes in aluminiumfolie om ze vervolgens enkele minuten te laten rusten.

Voor een mooie presentatie drapeer de pompoencrème op je gewenste bord. Verwijder het keukentouw van de varkenshaasjes, snijd ze in mooie stukjes en leg ze als een waaier (deels) op de pompoencrème. Serveer het gerecht met aardappelkroketjes, krokante aardappelschijfjes of zoals op de foto met schatjes van patatjes. Smakelijk!

Tip: Mocht je een extra sausje willen dan kan je dit gemakkelijk maken van de overgebleven vleesjus.

  • Doe een beetje water in de pan waarin je de varkenshaasjes hebt gebakken (= deglaceren)
  • Laat de bakresten oplossen in het water door voortdurend te roeren en voeg hieraan een scheutje room toe.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe en laat de saus indikken door het zachtjes te laten koken.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie