Amuse

Vegetarisch

12 personen

15 min

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 6 eieren
  • 12 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 1 geroosterde rode paprika, uitgelekt en fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld, uitgelekt en fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peterselie voor de garnering
  • Mayonaise voor de garnering


Benodigdheden

  • Staafmixer met hakmolen
  • Pan om de eieren in te koken
  • Theelepel
  • Lepel om de eieren te vullen
 

Gevulde Spaanse eieren

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Gevulde eieren zijn een heerlijk hapje voor verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld bij de borrel of als amuse. Veel mensen eten dit met pasen, maar dit recept kun je het hele jaar door prima serveren en in veel varianten maken. Je kent waarschijnlijk de klassieker wel waarbij je het eigeel mengt met peper, zout en mayonaise. Wij bedachten een verrassend alternatief voor de kerst: Spaanse gevulde eieren met olijven en paprika. Simpel te maken en leuk om te serveren! 

Bereiding

  • Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat de eieren vervolgens helemaal afkoelen.
  • Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Schep de dooiers eruit met een theelepel, zonder het eiwit te beschadigen.
  • Doe de eierdooiers samen met de olijven, geroosterde rode paprika en kappertjes in de hakmolen en hak alles fijn. Doe er voldoende olijfolie bij om een glad mengsel te maken. Breng op smaak met zout.
  • Vul de eieren met een theelepel met de olijven-paprika pasta. Garneer de eieren eventueel met wat peterselie en mayonaise.
  • Zet de eieren in de koelkast totdat je ze wil serveren. 

Tip: om de eieren extra mooi te presenteren zijn er speciale borden te koop. 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie