Bijgerecht

Vegetarisch

4-6 personen

20 min

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • 3 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 a 4 el Tahini (sesampasta) – je kunt achteraf nog extra toevoegen naar smaak
  • 3 el water
  • 2 el olijfolie
  • Zout
 

Hummus

Toegevoegd door: Cookameal

 

Dit leuke recept is perfect als dip voor brood of groenten. Serveer het bijvoorbeeld als hapje of tussendoortje met Turks brood, reepjes wortel en reepjes komkommer.
Of smeer een laagje hummus op je (volkoren) boterham met een plakje kipfilet en een schijfje komkommer voor een heerlijke én gezonde lunch.

Bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken
  • Doe ze in een pannetje en voeg water toe tot de kikkererwten onder water staan
  • Breng ze aan de kook
  • Pureer nu de kikkererwten met je staafmixer
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer tot een gladde massa
  • Laat het afkoelen in de koelkast

Tip van Cookameal: Er zijn oneindig veel variaties op dit recept. Zin in een experimentje? Voeg eens wat advocado toe, of rode biet, gegrilde parika, zongedroogde tomaten… het kan allemaal!

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie