Bijgerecht

Vegetarisch

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 3 kaki's (ongeveer 700gr)
  • 100gr suiker
  • 3 eetlepels citroensap
 

Kaki jam

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Een kaki is een oranje vrucht en wordt gekweekt in het subtropische Azië. Nog nooit gegeten? Tijd om daar verandering in te brengen! Het is heel lekker zoet, zeker als jam. Een ideaal broodbeleg! 

  • Schil de kaki en snijd de vruchten in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes vrucht samen met de suiker en het citroensap in een pan.
  • Breng al roerend aan de kook op een zacht vuur.
  • Na ongeveer een kwartier zijn de vruchten zacht en is de jam zo goed als klaar.
  • Mix de vruchten heel kort tot een moes met je staafmixer.
  • Giet de warme vloeistof in een potje.
  • Draai je pot stevig dicht en zet hem ondersteboven.
  • Laat de jam volledig afkoelen.

Tip van Cookameal: Als je zelf jam maakt moet je er voor zorgen dat je de jampotten steriliseert. Zo kun je deze zelfgemaakte lekkernij goed bewaren. Dit kun je doen door ze in de afwasmachine schoon te maken of door de potten een kwartiertje te koken in een grote pan met kokend water. 

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
543211 waardering(en)


Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Willy Daniëls 

In mijn tuin heb ik een kakistruik. De vruchten zijn niet ei-vormig, zoals je ze in het warenhuis vandaag de dag vindt, maar rond. als je ze met het steeltje omhoog plaatst, zijn ze merkelijk minder hoog dan breed. (De plant heb ik gekocht bij Bakker Hillegom.) Om ervoor te zorgen dat ze niet bitter zijn, moet je ze aan de struik laten hangen tot alle bladeren gevallen zijn, dus tot diep in november. De vrucht bevat tot 3 bruine pitten, zowat even groot als een kleine boon.

H.J.Vrielink 

De vruchten eerst compleet laten rijpen voor je ze gaat verwerken tot jam. De buitenkant dient zacht te zijn en indrukbaar, de binnenkant als een soort moes. De kleur moet een mooi diep oranjerood zijn.

Cristine Hendriks 

De jam houd toch een beetje wrange smaak wat kan ik daar aan doen

reageren

Plaats uw reactie