Dranken

2 personen

15 min

Ingrediënten chocolademelk

  • 60 cl melk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 320 gram melkchocolade reepjes


Ingrediënten slagroom

  • 3 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
 

Kerst Chocolademelk

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Tijdens de koude feestdagen is een lekker warm drankje zeker welkom. Wat dacht je van deze verrassende chocolademelk met pindakaas? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar probeer het zelf eens en ontdek hoe lekker dit drankje is! 

Bereiding 

Slagroom

  • Pak de mengbeker en bevestig de garde op de staafmixer.
  • Doe alle ingrediënten in de mengbeker en klop het op tot de gewenste dikte.
  • Dek de slagroom af met folie en laat het even rusten in de koelkast.

Chocolademelk

  • Pak een steelpan en verwarm de melk, let op dat het niet kookt.
  • Doe daarna de chocolade reepjes erbij (in stukjes) en roer goed door.
  • Voeg daarna de pindakaas toe.
  • Roer regelmatig zodat het een mooi egaal geheel wordt en dat het niet aanbrandt.
  • Wanneer alles is gesmolten, doe de chocolademelk in twee mooie mokjes.
  • Haal de slagroom uit de koelkast en voeg naar wens toe bij de chocolademelk.

Tip van Braun: heb je nog ergens een zakje chocoladedruppels? Dit kun je gebruiken ter decoratie.

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie