Tussendoortje

Koekjes

4 personen

35 min

Ingrediënten koekjes

  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel melk
  • 75 gram suiker
  • 100 gram boter
  • Snufje zout


Ingrediënten versiering

  • Chocoladestiften
  • Smarties
 

Kerst zandkoekjes

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Ook in de middag is het leuk om een tussendoortje in kerststijl te kunnen presenteren aan je gasten. Deze kerst zandkoekjes zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens erg lekker! Moeilijk te maken? Nee hoor! Wij van Braun zijn zelf de keuken in gegaan om deze koekjes te maken en we stonden er van te kijken hoe simpel het is om deze leuke koekjes te maken! 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Snijd de boter met een mes in kleine blokjes (Haal de boter een half uur voordat je begint uit de koelkast) 
  • Plaats de deeghaak in de multifunctionele bereidingskom.
  • Doe de bloem, melk, suiker, zout en kleine stukjes boter in de bereidingskom.
  • Kneed alles tot een samenhangend geheel.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 tot 3 cm. Steek met een koekjesvorm de koekjes eruit. (als je geen koekjesvorm hebt, kun je het ook gewoon met een glas doen)
  • Leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier. Hou genoeg plaats over tussen de koekjes.
  • Bak de koekjes in de oven gedurende 15 à 20 minuten; of tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Tip van Braun: Met kerst kun je helemaal 'los' gaan met het decoreren van koekjes. Om het in de kerstsfeer te houden raden wij je aan om zeker rode en groene kleuren als versiering te gebruiken! 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie