Hoofdgerecht

Ovengerechten
Vlees

4 personen

160 min

Kip

  • 1 braadkip min 1.5 kg
  • 2 uien, gesneden in ringen
  • 1 citroen
  • Gember, duimgroot


Saus voor de kip

  • 400 ml kokosmelk
  • Koriander
  • Klontje boter


Marinade

  • 150 ml yoghurt
  • 1 el tomatenpuree
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • 1 el garam madala
  • 1 el kaneel
  • 6 teentjes knoflook
  • Gember 2 cm
  • Peper en zout
 

Kip Tandoori

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Breng de Indische keuken in huis en verras je vrienden met een wereldberoemde maaltijd.

Bereiding voor de marinade:

  • Pak de knoflookteentjes en de gember en mix deze samen tot een pasta in de hakmolen.
  • Voeg daarna alle andere ingrediënten toe tot je gladde marinade krijgt.
  • Smeer nu de kip helemaal in met de marinade.
  • Laat de kip minstens een uur rusten in de koelkast.

Bereiding van de kip:

  • Verwarm de oven alvast voor op 180°C
  • Leg de kip in een ovenschotel samen met een gehalveerde citroen, de gember en de uienringen.
  • Zet de kip gedurende 1,5 uur in de oven.
  • Wanneer je de kip uit de oven haalt, bedek hem met een zilverpapier.

Bereiding van de saus:

  • Haal het vruchtvlees uit de gebraden citroenen en doe dit in de maatbeker
  • Voeg ook de uien toe samen met het braadvocht.
  • Mix alles in de maatbeker tot een mooie puree.
  • Warm deze puree samen met de kokosmelk op met een klontje boter.
  • Voeg net voor het serveren fijngehakte koriander toe aan de saus.
  • Serveer met basmatirijst of naanbrood.

Tip van Cookameal: 
Voor een nog betere smaak, laat je de kip met marinade een nachtje in de koelkast staan. 

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie