Tussendoortje
Ontbijt
Bijgerecht

Vegetarisch

2 personen

10 min

  • 200 g kikkererwten (1 blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse dille (+ extra als garnering)
  • 2 tl citroensap
  • ½ komkommer
  • ½ tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl tahini
  • Peper
 

Komkommerhummus

Toegevoegd door: COOKAMEAL

 
 

 

Deze gezonde dip kun je ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast. Erg lekker als dip voor groenten of brood, maar ook overheerlijk op je boterham met bijvoorbeeld gerookte zalm.

Bereidingswijze

  • Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Doe de kikkererwten in de hakmolen.
  • Was de komkommer en snij in blokjes.
  • Voeg toe aan de kikkererwten.
  • Voeg nu ook de andere ingrediënten toe.
  • Gebruik het hakmes en maal alles fijn tot een gladde massa.

Tip: Vind je de dip te dik? Voeg dan een 1 el olijfolie extra toe.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!   

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie