Nagerecht

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 4 citroenen
  • Bosje verse munt
  • Honing
  • Limoncello of prosecco
 

Limoncello ijsje

Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 

Dit limoncello ijsje is een heerlijke afsluiting van je zomerse barbecue avond. Hou je niet zo van limoncello? Je kunt eindeloos variëren met dit ijsrecept. Voeg bijvoorbeeld in plaats van limoncello prosecco toe, of in plaats van citroen sinaasappel. 
Je gasten zullen heerlijk smullen van dit frisse ijsje! 

Bereidingswijze:

1. Snij 4 citroenen door midden en pers deze uit. Bewaar de gehalveerde citroenschillen in de vriezer, deze zijn later nodig om te vullen met het limoncello ijs.

2. Vul een ijsblokjesvorm voor de helft met het uitgeperste citroensap en vul deze verder met beetje honing.

3. Doe nu in elk ijsblokje een blaadje munt en zet de ijsblokjesvorm in de vriezer. Laat de ijsblokjesvorm in de vriezer staan totdat de ijsblokjes te bevroren zijn. 

4. Doe de bevroren ijsblokjes in de Braun mengbeker en doe daar een glas limoncello of prosecco bij.

5. Zet nu de staafmixer aan en laat deze langzaam op snelheid komen. Pureer de ingrediënten lang genoeg totdat alle ijsblokjes goed fijngemalen zijn.

6. Haal nu de bevroren citroenen uit de vriezer en vul deze met het limoncello ijs. Om het mooi te decoreren leg je eventueel nog een blaadje verse munt op het ijs.

Geniet ervan! 

Tip: voor dit recept heeft Dimitri de MultiQuick 9 staafmixer gebruikt. Maar je kunt dit recept ook met de andere staafmixers van Braun maken. Zorg er altijd voor dat er vocht bij de ijsblokjes zit voordat je de staafmixer aanzet. 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie