Hoofdgerecht

Vegetarisch

4 personen

50 min

Ingrediënten bodem

  • 250g bloem
  • 125g zachte boter
  • 1 eierdooier
  • 1 tl zout
  • 3 el water


Ingrediënten vulling

  • 100g zachte geitenkaas
  • 4 grote eieren
  • 8 á 10 trostomaatjes
    (2 á 3 per quiche)
  • Balsamico azijn
  • Peper en zout
  • 4 kleine taart/quichevormen
 

Mini Quiches

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Bereid de lekkerste mini quiches met dit culinaire recept.

Bereiding

  • Verwarm je oven op 150°C
  • Plaats de deeghaak in de food processor accessoire van je staafmixer en doe de boter, bloem en het zout in de mengkom. Meng rustig alle ingrediënten door elkaar.
  • Voeg nu de eierdooier en het water toe en kneed het geheel tot een homogene massa. Haal het uit de mengkom en vorm het met je handen tot een bol. Laat het deeg nu 20 min. rusten in de koelkast.
  • Doe de kerstomaatjes in een vuurvaste schaal en besprenkel ze met olijfolie en balsamicoazijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet de schaal gedurende 10 min. in de oven.
  • Meng de geitenkaas, eieren en zure room met behulp van de staafmixer kort door elkaar. Voeg opnieuw peper en zout toe naar smaak.
  • Rol vervolgens het eerder gemaakte deeg uit en bedek er de taartbodems mee.

Tip: Leg een vel bakpapier onder het deeg, zo kan je de quiches na het bakken moeiteloos uit hun vorm halen

  • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Dit zorgt voor vochtafvoer waardoor ze beter gaar en minder plakkering worden.
  • Vul de kleine taartvormen nu met de vulling en garneer ze met enkele kerstomaatjes.
  • Bak de mini quiches vervolgens 15 minuten op 180°C.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie