Bijgerecht

Vegetarisch

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 500 gram tapioca meel
  • 200 gram geraspte (jonge) kaas
  • 2 eieren
  • Half kopje slaolie
  • 2 kopjes melk
  • Vleugje zout
 

Pão de Queijo

Toegevoegd door: Braun

 

Verras je vrienden met een heerlijke, typische Braziliaanse snack. Deze snack is ongekend populair in Brazilië en wordt op elke hoek van de straat verkocht. 

Voorbereiding
Zet de oven alvast aan op 190 graden

Bereiding

  • Doe het tapiocameel in een beslagkom
  • Doe twee kopjes melk, een half kopje slaolie en een vleugje zout in een pan
  • Haal de pan met melk en olie van het vuur zodra het mengsel kookt en voeg het mengsel samen met de eieren toe aan de tapioca
  • Meng het geheel tot een deeg en voeg de kaas toe als het deeg nog warm is
  • Kneed het deeg goed door elkaar
  • Maak kleine bolletjes van het kaasdeeg
  • Bak de kaasbolletjes ongeveer 14 minuten totdat ze goudbruin zijn

Tip van Braun: Je kunt de geraspte jonge kaas vervangen door elke kaassoort die je lekker vindt. Parmezaanse kaas is ook heerlijk door de bolletjes!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie