Ontbijt
Lunch

Brood
Vegetarisch

6 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 blik super croissantdeeg
  • 100 g pecannoten
  • 30 g roomboter, gesmolten
  • 40 g bruine basterdsuiker
  • 30 g honing
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 g poedersuiker
  • Gele kleurstof


Benodigdheden

  • Kleine of grote hakmolen
  • Vel bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken
  • Lepel en vork om te roeren/los te kloppen
  • Klein kommetje voor de eidooier
  • Groter kommetje voor de pecanboter
  • Kommetje voor het glazuur
  • Theelepel
  • Mooi bord om op te serveren
  • Eventueel wat leuke paasservetten
 

Pecan Paas Croissants

Toegevoegd door: Annemiek

 
 

 

Verras je tafelgenoten deze Pasen met verukkelijke paas croissants. Deze croissants met een heerlijke twist van pecannoten zijn heel eenvoudig te maken en mogen niet ontbreken aan de feestelijk gedekte paas tafel. 

Hoe maak je de paas croissants?

  • Verwarm de oven (onder- en bovenwarmte) voor op 200 graden Celsius.
  • Doe de pecannoten in de hakmolen en maal grof. Houd een paar pecannoten over voor de garnering. Meng de fijngehakte pecannoten in een kom met de roomboter, basterdsuiker, honing en kaneelpoeder.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd door op de snijdlijntjes. Verdeel de pecanboter over het croissantdeeg en rol op tot croissants.
  • Bestrijk de bovenkant van de croissant met losgeklopt ei.
  • Bak de croissants volgens de beschrijving in de oven, totdat ze goudbruin zijn.
  • Meng de poedersuiker met een klein scheutje water en roer tot een dik, vloeibaar glazuur. Kleur geel met een paar druppels gele kleurstof.
  • Verdeel het gele glazuur over de croissants en bestrooi met de achtergehouden pecannoten.

Wij wensen je hele gezellige paasdagen toe! 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie