Voorgerecht

Soepen

8 personen

50 min

Ingrediënten

  • 2 tot 3 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote butternut pompoen
  • 3 takjes tijm en 3 laurierblaadjes
  • 1.5 liter kippenbouillon (2 blokjes kippenbouillon)
  • 1 rol geitenkaas of brie
  • Peper en zout naar smaak
 

Pompoensoep

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Het wordt buiten steeds kouder en daarom is een heerlijk gevulde soep voor veel mensen erg welkom in de winter. Maak deze pompoensoep eens. Erg lekker èn gezond. Voor een verrassende 'touch' voegden wij geitenkaas toe. 

Bereiding:

  • Schil de verse pompoen en snij hem in dikke vierkante stukken
  • Snijd de uien grof en gooi ze in een pan met wat boter of olijfolie.
  • Fruit de uien tot ze er mooi glad uitzien.
  • Voeg daarna de stukjes pompoen bij met de kruiden.
  • Voeg na enkele minuten de kippenbouillon toe.
  • Laat dit 30 minuten koken.
  • Als de tijd verstreken is, haal je de laurierblaadjes en de takjes tijm uit de soep.
  • Mix alles goed met een staafmixer.
  • Verdeel de soep in soepkommen en werk af met stukjes geitenkaas of brie.

Tip van Braun: Zelfgemaakte soep is heerlijk tijdens de koude winterdagen. Wil je je soep nóg lekkerder maken? Maak dan zelfgemaakte croutons! Zeer eenvoudig om te maken: pak een sneetje brood en toast die in de broodrooster. Snijd het brood dan in egale vierkantjes en klaar!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie