Voorgerecht
Bijgerecht
Vis
4 personen
Geen min
Ingrediënten
Maak de sardines of ansjovis schoon. Verwijder de kop en de graat die in het midden zit. Leg de filets plat op een schaal.
Breng een kopje azijn samen met een glas witte wijn aan de kook. Uitzetten zodra het begint te koken en een over de visfilets heen gieten. Laat dit 10 minuten intrekken.
Verwijder nu het vocht van de schaal en dep de filets af met een keukenrol. De filets zijn nu licht van kleur geworden. Knijp vervolgens een paar citroenen uit over de filets en schenk daar royaal goede olijfolie overheen.
Hak in de foodprocessor-accessoire of hakmolen 2 tenen knoflook, 1 rode ui en een bosje verse platte peterselie heel fijn. Stooi dit over de filets heen samen met een beetje vers gemalen zeezout en zwarte peper. Laat dit alles min. 4 uur intrekken in de koelkast of tot de volgende dag, dan zijn ze het lekkerst. De vis wordt als het ware door de citroen gegaard.