Voorgerecht
Hoofdgerecht

Soepen

4 personen

45 min

  • 400 g zoete aardappel
  • 350 g tomaat
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse geraspte gember (of 1 tl gemberpoeder)
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 el limoensap
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 g pindakaas
  • 15 gram verse koriander
 

Soep van zoete aardappel en tomaat

Toegevoegd door: Martine

 

De keuken van Martine maakte voor ons een heerlijke soep van zoete aardappel met tomaat en een vleugje notensmaak.

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui, knoflook en rode peper. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper gedurende 10 minuten totdat de ui goed verkleurd is.
  • Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in blokjes.
  • Snijd ook de tomaat in blokken. Doe de tomaat, aardappelblokjes, gember en limoensap bij de ui en bak al roerend dit ongeveer 5 minuten op matig hoog vuur.
  • Voeg nu de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur zacht en kook de soep nu ongeveer 20 minuten, totdat de aardappels goed gaar zijn.
  • Mix het geheel met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
  • Hak de koriander grof. Zet de pan terug op het vuur en voeg de pindakaas toe. Laat deze al roerend oplossen in de soep.
  • Voeg als laatste de koriander toe.

Tip: Garneer de soep met een blaadje koriander en een klein schepje geraspte kokos.

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie