Ontbijt
Lunch
Bijgerecht

Brood
Vegetarisch

10 personen

30 min

Ingrediënten

  • 100gr speculaaskoekjes
  • 80ml water
  • ¼ tl kaneel
  • 2 el agavesiroop of vloeibare honing
  • 85gr kokosolie (op kamertemperatuur)
 

Speculaaspasta voor sinterklaas

Toegevoegd door: Amylia van Cookameal

 
 

 

Het is alweer bijna pakjesavond. Ga jij uitgebreid sinterklaas vieren inclusief een heerlijk sinterklaas ontbijt? Dan mag origineel beleg voor op de boterham natuurlijk niet ontbreken. Deze verse speculaaspasta is om van te smullen! 

Bereidingswijze: 

  • Verkruimel de speculaas
  • Meng de speculaaskruimels met het water 
  • Voeg kaneel en agavesiroop toe
  • Verwarm al roerend tot de speculaas volledig opgelost is
  • Haal van het vuur en giet in een mengkom
  • Laat ongeveer 5 minuten afkoelen
  • Voeg de kokosolie toe
  • Mix met de staafmixer tot een glad geheel
  • Giet de speculaaspasta in een glazen (jam)pot
  • Doe het deksel er op en laat minstens 2u opstijven in de koelkast
  • Klaar om te smeren!

Tip: Heb je een lekkere appelstrudel met ijs als toetje op het menu? Serveer dan een lepel speculaaspasta bij een stukje warme appelstrudel met ijs.

Cookameal en Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie