Amuse

Vis
Vlees

4 personen

30 min

Voor de tijgergarnalen:

  • 12 tijgergarnalen
  • 12 satéprikkers
  • 3 el olijfolie om te bakken
  • 12 plakjes Prosciutto ham
  • 1 tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • Peper


Voor de paprikamayonaise:

  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el water
  • Peper en zout
  • 4 dl olie
  • Sap van ½ citroen
  • 1 tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
 

Tijgergarnalen met paprikamayonaise

Toegevoegd door: Cookameal

 
 

 

Deze tijgergarnalen met paprikamayonaise zijn onweerstaanbaar! Serveer ze als amuse of gewoon als tussendoortje tijdens een gezellig feestje. Serveer ze in een mooi apertitiefglaasje en het ziet er super origineel uit! Verras je gasten met deze tijgergarnalen met paprikamayonaise. 

Bereidingswijze:

De paprikamayonaise

  • Doe een ei in de mengbeker en voeg de mosterd toe
  • Doe er 2 el witte wijnazijn en 2 el water bij
  • Kruid het naar smaak met peper en zout en voeg dan ook de olie toe aan het mengsel
  • Zet je staafmixer op het ei en de mosterd, onderaan de mengbeker. Start met mixen. Doe het zachtjes aan
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
  • Meng 6 el zelfgemaakte mayonaise met het citroensap en de pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • Bewaar in de koelkast

De garnalen

  • Pel de tijgergarnalen
  • Marineer ze in een mengsel van olijfolie, pimenton en peper
  • Prik ze op een satéstokje
  • Pak de tijgergarnalen vervolgens in met een plakje Prosciutto
  • Bak 3 à 4 min in een grillpan

Tip: Laat de satéprikkers 30 minuten weken in water, zo voorkom je dat ze aanbranden tijdens het grillen.

Cookameal en Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie