Nagerecht

4 tot 6 personen

20 min

Ingrediënten

  • 500g Mascarpone
  • 125g Speculaas
  • 4 Eieren
  • 100g Suiker
  • Kopje sterke koffie
  • Scheutje amaretto (naar smaak)
  • Cacaopoeder
 

Tiramisu met speculaas

Toegevoegd door: Cookameal

 

Verras je gasten met een overheerlijk tiramisu speculaas dessert.

Bereiding

  • Zet een kopje sterke koffie, laat de koffie afkoelen en voeg hier een scheut(je) amaretto aan toe. In dit mengsel doop je straks je speculaas.
  • Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker tot je een bleke egale massa krijgt. Eiwit niet weggooien!
  • Voeg de mascarpone toe aan het mengsel van eigeel en suiker en meng het goed door elkaar.
  • Nu is het tijd om het eiwit stijf te kloppen tot een stevige, luchtige massa. Hiervoor kan je ook de garde in combinatie met je staafmixer of handmixer gebruiken.
  • Dompel de speculaas in de koffie en vul hiermee je schaal of potje waarin je de tiramisu wilt serveren met een laagje koek.
  • Verdeel het mengel in tweeën en verdeel één deel tiramisu mengsel over de speculaasbodem en plaats hier bovenop weer een tweede laag koekjes.
  • Verdeel het overige deel tiramisu mengsel opnieuw over de koekjes en strijk de bovenkant glad.
  • Ze de tiramisu nu in de koelkast en laat je dessert enkele uren opstijven.
  • Strooi net voor je de tiramisu gaat serveren wat cacaopoeder over de tiramisu.

Tip van Cookameal: Gebruik een zeef voor het bestrooien met cacaopoeder. Hierdoor ontstaat er een egale laag heb je mooie afwerking van je overheerlijke tiramisu.

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie