Tussendoortje

Taarten

8 personen

20 min

Ingrediënten voor de peren

  • Ongeveer 3 flinke peren
  • 25gr ongezouten roomboter
  • 25gr suiker


Voor de chocoladecake

  • 150gr zelfrijzend bakmeel
  • Een schepje bloem
  • 200gr suiker
  • 30gr cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 250ml melk
  • 80gr zachte ongezouten roomboter
  • Een snufje zout
  • 150gr gesmolten pure chocolade
 

Upside Down Cake met chocolade en peer

Toegevoegd door: Desirée (Curvacious.nl)

 
 

 

Desirée van het blog Curvacious.nl testte onze nieuwste MultiMix 5 handmixer en maakte dit heerlijke feel good recept voor een upside down cake met peertjes. De rijke volle smaak van de chocolade combineert perfect met het friszoete van de peertjes. Probeer hem snel zelf te maken in 3 eenvoudige stappen! 

In drie stappen een heerlijke Upside Down Cake

1. Verwarm de oven voor op 180C, beboter een springvorm (ongeveer 22cm), schep hier de bloem in en zorg dat de bodem en zijkanten bedekt zijn met een laagje bloem waarna je de overtollige bloem uitklopt.

2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peer in dunne schijfjes. Smelt de suiker in een pan tot het lichtbruin is, voeg de boter toe en meng tot een geheel, voeg de perenschijven toe en laat even pruttelen totdat de peren zacht zijn. Leg de perenschijven hierna op de bodem van de springvorm en laat de randjes een beetje vrij zodat het geheel straks niet te ‘nat’ wordt als je de cake omdraait.

3. Mix het bakmeel, de suiker, het cacaopoeder, de eieren, melk, boter en zout door elkaar tot één geheel. Gebruik hiervoor een handmixer - bv. de HM 5100. Voeg hierna als laatste de gesmolten pure chocolade toe. Het geheel krijgt nu een beetje een mousse-substantie. Verdeel dit mengsel bovenop de perenschijven en bak het geheel af in ongeveer 45 minuten.

Let op: Laat de Upside Down Cake wel even goed afkoelen voor je hem upside down keert op een schaal, want anders kan het gebeuren dat je hele cake uit elkaar valt tijdens het omdraaien. 

Tip: Je zou er eventueel nog wat opgeklopte room bij kunnen serveren of er wat poedersuiker overheen kunnen strooien.

Heb jij nog geen goede handmixer om lekker cakebeslag mee te maken? Op deze HM 5100 handmixer ontvang je tot en met 3 juni € 15,- cashback! 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie