Bijgerecht

Sauzen

6 personen

10 min

Ingrediënten

  • 2 tot 3 basilicumplantjes
  • 80 gram Parmezaanse kaas (blok)
  • 2 teentjes knoflook
  • Handjevol pijnboompitten
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
 

Verse pesto

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Pesto. Een heerlijke Italiaanse saus, uit de streek Lingurië. Maar niet alleen in Italië is pesto populair, je kunt dit lekkere goedje bijna overal ter wereld krijgen. Je kunt het gebruiken in allerlei gerechten en het bestaat in vele soorten waardoor je kunt blijven variëren. Wij delen graag het recept voor de meest populaire variant met je, de groene pesto. Deze saus kun je perfect gebruiken voor bij het kerstdiner. Door een salade, op een broodje of als basis van een lekker saus. Fijne bijkomstigheid: het is super makkelijk te maken. 

Bereiding

  • Pak de hakmolen en de staafmixer en doe er de basilicum, pijnpoompitten, teentjes knoflook en parmezaanse kaas bij. De kaas kun je gewoon in een aantal grote blokken toevoegen. 
  • Voeg peper en een klein beetje zout toe. (Niet te veel zout want de Parmezaanse kaas is al flink zout)
  • Voeg vervolgens een beetje olijfolie toe en blend alles tot een geheel.
  • Tijdens het mixen voeg je er beetje bij beetje nog wat olijfolie toe. 
  • Laat de hakmolen zijn werk doen. Hou je van een beetje grove pesto? hak dan niet te lang. Heb je liever een gladde massa, voeg dan meer olijfolie toe en hak wat langer door.

Weetje: Het Italiaanse woord pesto betekend in het Nederlands letterlijk "pletten" en komt dus voort uit het pletten en fijnmalen van ingrediënten. Precies wat je doet met dit recept. 

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie