Voorgerecht
Bijgerecht

Vis
Vlees

6 personen

15 min

Ingrediënten Tonnato saus

  • 1 blikje tonijn
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)


Ingrediënten Vitello

  • 200gr plakjes gebraden kalfsfricandeau
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Peper (naar smaak)
 

Vitello-Tonnato

Toegevoegd door: Braun

 
 

 

Vitello-Tonnato is een heerlijke Italiaanse klassieker. Een simpel, feestelijk gerecht. De Italianen zijn er dol op, maar in steeds meer landen staat dit gerecht op de kaart. Lekker als voor- of bijgerecht tijdens het kerstdiner. Maar natuurlijk ook prima te serveren voor de rest van het jaar. 

Bereiding Tonnato saus

  • Laat de tonijn uitlekken en doe alle ingrediënten voor de tonnato saus in een mengbeker. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bereiding Vitello 

  • Leg de plakjes (kalfs)fricandeau op borden. Smeer een laagje van de tonnato saus over het vlees. Snij de peterselie fijn en garneer het vlees met de peterselie en kappertjes. Breng het geheel op smaak met peper. 

Weetje: Vitello-Tonnato is ook een erg populair gerecht in Argentinië. In Argentinië is het zelfs een traditioneel kerstgerecht genaamd Vitel Toné.  

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie