Bijgerecht

Vegetarisch

4 personen

30 min

Ingrediënten salade

  • 1/4 IJsbergsla
  • 1/4 Rode kool
  • 1 Knapperige zoete appel (bijvoorbeeld Pink Lady)
  • 1 Kaki
  • 1/2 Granaatappel
  • +/- 10 walnoten, naar smaak


Ingrediënten dressing

  • 6 el notenolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Honing (naar smaak
 

Winterse sla

Toegevoegd door: Cookameal

 

Geniet van een gezonde salade, lekker met winterse ingrediënten maar is heerlijk tijdens alle seizoenen.

Bereiding

  • Was de ijsbergsla en snij in fijne repen.
  • Verwijder de buitenste bladen van de rode kool en verdeel in 4 stukken en snij de harde witte kern eruit.
  • Snij de rode kool nu in fijne snippers. Gebruik hiervoor de grove raspschijf van de multifunctionele bereidingskom.

Tip: Je hebt maar 1/4 nodig, dus van de overschot kan je dan heerlijke rode kool met appeltjes klaarmaken.

  • Rasp de appel met behulp van de fijne raspschijf of snij in hele fijne stukjes.
  • Schil de kaki en snij de vrucht in blokjes.
  • Haal nu de pitten uit de granaatappel.

Tip: Hoe doe je dat het makkelijkste: Snij de granaatappel doormidden. Haal nu met een theelepel de pitten uit de schil. Verwijder de noten uit hun dop.

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar. Eindig met de honing, voeg deze beetje bij beetje naar smaak toe.
  • Verdeel de salade over de borden en werk af met de dressing.

En nu genieten maar van je lekkere salade!

Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!

 
Dit recept is nog niet beoordeeld.

Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie