Bereiding
- Spoel de kikkererwten. Schil de wortelen en snij ze in stukken, hoe kleiner de stukken hoe sneller de soep gaar is
- Snij de ui fijn
- Verwarm olie in de pan
- Bak de ui en de wortelen enkele minuten aan. Voeg de kruiden, de helft van de kikkererwten en de groentebouillon toe
- Laat de soep ongeveer 15 minuten op een zacht vuur koken tot de wortelen gaar zijn. Pureer de soep met je staafmixer tot een gladde massa
- Proef het resultaat en voeg naar smaak peper en zout toe
- Rooster de rest van de kikkererwten met een scheutje olijfolie in een koekenpan, kruid ze met peper en zout
- Verdeel de soep ik soepkommen en garneer met de geroosterde kikkererwten en een lepel room of Griekse yoghurt
Tip: voor een iets dunnere variant gebruik je 1,2 liter water
Cookameal & Braun werken samen aan verrassende recepten om je ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club dus houd de receptpagina goed in de gaten!