Nagerecht

Taarten

8 personen

90 min

Ingrediënten worteltaart

  • 285g Zachte boter
  • 285g Lichtbruine basterdsuiker
  • 4 Grote eieren, gescheiden
  • Sap en schil van1 sinaasappel
  • 175g Zelfrijzend bloem, gezeefd
  • 1 Theelepel bakpoeder
  • 120g Gemalen amandelen
  • 1 Theelepel kaneelpoeder
  • 250g Wortelen, geschild


Ingrediënten icing

  • 115g Mascarpone
  • 225g Zachte roomkaas
  • 85g Poedersuiker, gezeefd
  • Sap en schil van 1 limoen
 

Worteltaart met limoenmascarpone

Toegevoegd door: Braun

 

Worteltaart met limoenmascarpone: zeer simpel om te maken en ideaal voor een feestelijke happening. Je vrienden zullen het heerlijk vinden!

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rasp de wortelen fijn met behulp van de Braun staafmixer, multifunctionele bereidingskom en de bijbehorende fijne raspschijf. Zet de geraspte wortelen even opzij. Maak de bereidingskom schoon zodat deze opnieuw gebruikt kan worden.
  • Meng de boter en suiker in dezelfde bereidingskom tot een bleke luchtige massa. Voeg daarna geleidelijk de eidooiers, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil toe.
  • Meng voorzichtig de gezeefde bloem, bakpoeder, gemalen amandelen en kaneelpoeder door het mengsel. Voeg als laatste de geraspte wortels toe.
  • Klop de eiwitten in een kom stijf. Voeg het eiwit toe aan het mengsel. Doe het mengsel in een taartvorm en bak de taart in ongeveer 50 tot 55 min. goudbruin.
  • Laat de taart 10 min. afkoelen in de taartvorm. Verwijder na 10 min. de taartvorm en laat de taart tenminste 1 uur afkoelen.
  • Wanneer de taart is afgekoeld, meng je alle ingrediënten voor de icing (mascarpone, roomkaas, poedersuiker en limoensap/ schil). Smeer het beslag in een royale laag over de taart.
 
143211 waardering(en)


Beoordeel dit recept
 

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren
 
 

 
 

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie